NEWS

Andreas Moulin & Harmen Goossens als gastsolist op het jubileumconcert van het Grimfonisch Orkest
24.02.2019

Naar aanleiding van het 15 jarig bestaan van het Grimfonisch Orkest, waren cellist Harmen Goossens en violist Andreas Moulin te gast als solist in de Culturele Schouwburg van Strombeek-Bever. Samen vertolkten ze met het orkest o.l.v. Dieter Boffé de derde beweging van Tolga Kashif's Queen Symfonie. Daarnaast brachten Andreas en Harmen het eerste deel van de cello-viool sonate van Maurice Ravel. Beide zijn deze twee jonge musici ook actief als docent aan de academie voor Muziek Woord en dans te Grimbergen. 

Klik hier voor een blik achter de schermen tijdens de generale repetitie.

artikel 1.jpg
artikel 2.jpg

21 Mei ging ons eerste debuutconcert van start in Grimbergen. Thalilou! Sofie Goedertier (piano), Rianne Van Galen (Cello) en Andreas Moulin (viool).

Op het programma: 
Viool sonate - E. Granados
Cello & Viool Sonate - M. Ravel
Pianotrio -C. Debussy

Binnenkort neemt trio Thalilou deel aan een kamermuziekwedstrijd in Granada (Spanje). 

 

Album Release "When Night Falls" - Andreas Moulin
12.02.2018

Inspired by his many night walks, Andreas started composing his ‘When Night Falls’ in the end of 2016. His late wanderings were accompanied by the light flashes of passing cars, the smell of spring, the gentle caress of lost raindrops, his peaceful loneliness, and the singing of the evening birds. As he often had the same dream, one about floating in the air, he attempted to translate it into music. Taking the same path every night, he tried to escape from his chronical pain he sufferd from for several years, hoping the night would bring some solace. Reminded of his amorousness and the rejection, he walked with his shadow as his friend through the ancient alleys.When the sky slowly changes into darker colours, memories rise and hover above his path, and his mind becomes wide open. In this timeless oasis Andreas tells his story about the cosmos, love and loss, about the falling of the night with its enchanted beauty, and healing power.

I. When Night Falls
II. Sky Aquarelle
III. Solitude
IV. City Lights

NIEUW: "When Night Falls" - Andreas Moulin
20.06.2017

When Night Falls, de nieuwtse creatie van componist Andreas Moulin ging dinsdag 20 juni in première in de kamermuziekzaal van The Luca School of Arts te Leuven. De opnames van dit lange werk zullen in het najaar plaatsvinden. Andreas nam de solopartij voor zijn rekening en werd begeleid door een klein orkest. 

Andreas Moulin in Grimbergen Magazine
Lokale Helden
03.03.2016

Andreas Moulin is aangesteld als leraar vioolinitiatie in de gemeentelijke academie voor muziek woord en dans van Grimbergen en heeft zo dus enkele leerlingen toegewezen gekregen die hun eerste stapjes zetten in de muziekwereld. Zijn taak bestaat erin om hen de basis van de vioolkunst aan te leren, elk op zijn of haar tempo.

Andreas is als leerling in de academie begonnen. Hij vond het zalig om (toen nog onbekende) muziek te horen terwijl hij zich naar zijn klasje begaf. De vele notenleer- en AMC-lessen die hij met zijn vrienden bijwoonde, onthulden telkens een stukje van die geweldige muziekwereld. Zijn allereerste orkestervaring is nog zo’n moment dat hij nooit meer zal vergeten! Hij voelde zich zo klein tussen al die instrumenten, maar geleidelijk aan groeide hij in dat orkest. Hij maakte kennis met een nieuw repertoire dat zijn liefde voor muziek nog sterker aanwakkerde. En uiteraard mag hij de vele projecten en concerten niet vergeten. Het eerste applaus vergeet men nooit. De academie gaf hem de mogelijkheid om te proeven van zowel het leven op de planken als achter de schermen. Initiatielessen muziek volgen in de academie van Grimbergen kan vanaf 6 jaar voor deze instrumenten: cello, dwarsfluit, klarinet, koper, piano, saxofoon, viool.

Het interview met Andreas kan u lezen op de website www.academiegrimbergen.be/lokale-helden-andreas-moulin

Single Release radio Klara: Andreas 
24.09.2016

'Death of a Nightingale', een
compositie van jonge stiltezoeker
en componist Andreas Moulin,
opgedragen aan de Japanse violiste
Sachiko Nogami. Hoor hoe de
nachtegaal in alle stilte zijn laatste
lied zingt en de wereld verlaat.
Een keuze van Greet Van 't veld,
zondagmorgen tussen 11:00 en
12:00 in WALDEN op KLARA.
walden@klara.be

© 2017 by ANDREAS MOULIN. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now