BIOGRAPHY

Music is not about what you play, it is about how you play. A. Moulin

Op 25 januari 1994 werd ik geboren in Vilvoorde op een stormachtige nacht, dat vertelde mijn moeder toch altijd. Ik groeide op in het kleine plattelandsdorpje Humbeek, een deelgemeente van het mooie Grimbergen. Het vele groen rondom mij had een immense impact op mijn jeugd. Als kind vertoefde ik veel in de bossen en velden en werd ik verliefd op de schoonheid van de natuur en het mysterieuze van het onbekende. Ik was een moeilijke lezer maar zelf schreef ik ontzettend graag verhalen, korte vertelsels over dromen en wensen die ik altijd al koesterde. In mijn tienerjaren werd ik zelfs eervol vermeld door de jury van de internationale schrijfwedstrijd Writenow als jongste kandidaat met mijn inzending 'Lore'.
Ik hield van klanken en atmosferen en had het geluk om op zeer jonge leeftijd met muziek in aanraking te kunnen komen. Zo ver ik mij kan herinneren, heeft muziek altijd een belangrijk deel uitgemaakt van mijn leven. Hoewel mijn familie niet echt muzikaal was, werd muziek zeker geapprecieerd.  Als peuter speelde ik altijd op de oude piano bij mijn tantes. Ik vond het heerlijk om zelf muziek te kunnen produceren.  Op 4 jarige leeftijd kreeg ik dan de kans om een muziekinstrument te kiezen waarmee ik aan de slag zou kunnen gaan. Ik koesterde een grote fascinatie voor de viool met haar elegantie en puurheid. Terwijl ik secundair onderwijs genoot in Kapelle-op-den-Bos, volgde ik viool bij
J. Lommelen, een veeleisende en strenge leraar die me heeft geleerd met passie en overtuiging te spelen.
In 2012 startte ik als jonge violist aan The LUCA School of Arts in Leuven waar ik in de leer ging bij de Japanse Elisa Kawaguchi, een artieste die altijd in mij bleef geloven en die me het belang van mijn lichaam en mijn geest heeft geleerd. Zij vormde me niet alleen tot een muzikant maar vooral tot een unieke mens. Het is dankzij haar dat ik de band met mijn lichaam terug vond want de maatschappij bracht vaak zoveel stress en druk teweeg dat ik die connectie vaak verloor.
Naast viool studeerde ik ook piano aan de academie van Grimbergen. Ik kreeg hiervoor les van K. Verreth, Johan Hernalsteen en B. Durant, opnieuw stuk voor stuk fantastische muzikanten en mooie mensen van wie ik ontzettend veel heb mogen leren. Ook kreeg ik de kans om naast viool, piano te studeren aan The Luca School of Arts in de klas van A. Op De Beeck en later van R. de Neve. De kracht van muziek liet me niet meer los. Ik besloot nog een stapje verder te gaan en mijn muzikale dromen neer te schrijven. Ik volgde in het conservatorium een jaar compositie bij dhr. J. D’Hoe. Ik vond het heerlijk om mijn eigen muziek te schrijven en deze te vertolken met vrienden en collega's. In datzelfde jaar werd een van mijn composities gelanceerd op radio Klara. Mijn ‘Death of a Nightingale’ viel blijkbaar sterk in de smaak. Dit motiveerde me om muziek  verder te blijven schrijven vanuit mijn hart, mijn dromen, mijn verlangens en vooral vanuit de stilte.
Tijdens mijn hogere studies, kampte ik met chronische pijn. Deze periode heeft een enorme impact gehad op mijn leven en wezen. Er waren weinig hulpmiddelen beschikbaar waardoor ik zelf op onderzoek ben gegaan. Ik schreef mijn eindwerk omtrent deze problematiek en besloot me nadien steeds meer te gaan verdiepen in het psychologische en ergonomische /fysieke aspect van violisten en andere musici. Vanaf  2015 begon ik naast mijn studie ook viool- en piano-les te geven in Leuven, Grimbergen en Strombeek-Bever. Nadat ik in 2017 mijn masterdiploma in de vioolkunst behaalde en mijn creditdiploma piano, werd ik benoemd tot assistent van E. Kawaguchi.      

Tot op heden ben ik freelance violist, pianist en componist. Ik ben actief als gastdocent aan de LUCA School of Arts te Leuven en ben leraar viool en piano in Leuven, Grimbergen en Strombeek-Bever. Daarnaast schrijf ik mijn eigen muziek en  verhalen en probeer deze met de mensen om me heen te delen. 

A. Moulin 

© 2017 by ANDREAS MOULIN. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now